St Patricks Day versiering

St Patrick`s Day versiering en decoraties.
St Patrick`s day is een nationale feestdag Ierland. St Patrick`s Day wordt gevierd op 17 maart, waarbij de beschermheilige Sint-Patricius wordt herdacht. Overal in Ierland en tegenwoordig ook in vele andere landen, waaronder Nederland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk.

Lees meer...
St Patricks Day versiering
Toon:
St Patricks Day ballonnen 6 stuks
€1,95
Direct leverbaar
St Patricks Day vlaggenlijn 6 meter
€2,95
Direct leverbaar
St Patricks Day hangdecoraties 3 stuks
€2,25
Direct leverbaar
St Patricks Day Shamrock Whirls luxe
€6,95
Niet op voorraad
St Patricks Day Shamrock tafelkleed
€7,95
Direct leverbaar
Decoraties St Patricks Day 20 stuks
€7,95
Direct leverbaar
Vlinderstrik met pailletten groen
€2,95
Direct leverbaar
Hangdecoratie Whirls groen 12-delig
€7,95
Direct leverbaar
Toon:
Groen is de kleur die met St Patrick wordt geassocieerd. Feestgangers dragen dus meestal groene kleding en alles wordt versierd in het groen.

De oorsprong van St Patrick`s Day

Er werd verteld over St Patrick hoe hij de slangen verdeef uit Ierland. Vandaar dat er geen slangen zijn op het eiland. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de slang een metafoor is voor de vroege heidense religies van Ierland. St. Patrick bracht het christendom naar Ierland en heeft zo goed werk gedaan dat praktisch al het heidendom uit het land verdween. het bijzondere is dat hij niet fysiek de heidenen uit Ierland heeft verdreven maar in plaats daarvan bracht St. Patrick het christendom naar Ierland. Hij deed zulk goed werk met de omzetting van het hele land naar het christendom dat het oude systeem nagenoeg werd geëlimineerd. 

Ookm werd er verteld hoe St Patrick een shamrock, een klaverblad, gebruikte als symbool voor de goddelijke Drie-eenheid van het geloof. De Heilige Drie-eenheid of Triniteit staat voor God de Vader, zijn Zoon Jezus Christus en de Heilige Geest. St Patrick wordt ook voornamelijk afgebeeld met de shamrock in zijn hand.