06 Mar 2023

Zo vier je een onvergetelijke St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day geheel in Ierse stijl


Of je nou veel waarde hecht aan de Ierse cultuur of gewoon houdt van een feestje, St. Patrick’s Day vieren is het perfecte smoesje voor een gezellige avond. Misschien herken je deze memorabele dag wel aan het groene klaverblad, dat als symbool gebruikt wordt. Naast een leuke smoes om een feestje te organiseren is het een belangrijke dag voor mensen die waarde hechten aan het christendom: St. Patrick’s Day staat namelijk voor de herdenking hoe St. Patrick het christendom naar Ierland heeft gebracht. Tijdens St. Patrick’s Day speelt de kleur groen een belangrijk rol.

Daarom is voor de kleur groen en het klaverblad op St. Patrick’s Day gekozen


Dat er voor de viering van St. Patrick’s Day gekozen is voor de kleur groen is niet helemaal toeval. De kleur groen heeft namelijk alles te maken met Ierland: het smaragdgroene eiland. De kleur groen komt bovendien heel duidelijk terug in de vlag van Ierland. Tenslotte zie je de kleur groen ook terug in het klaverblad. Al met al niet zo gek dus dat tijdens de viering van St. Patrick’s Day alles groen kleurt. Dit zie je terug in de kleding, maar vooral ook in de St. Patrick’s feestartikelen.

Het klaverblad heeft een andere achtergrond en is onmisbaar op deze speciale dag. Zoals gezegd heeft St. Patrick het christendom naar Ierland gebracht. Het gewone klaverblad (shamrock) staat voor perfecte eenheid en dat gebruikte Saint Patrick om de drie-eenheid aan te duiden: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.  

Wat doen mensen op St. Patrick’s Day?


Hier in Nederland is het nog geen ingeburgerde feestdag, maar in Engelstalige landen is dat anders. Daar wordt uitgebreid stilgestaan bij deze dag met feestjes, optochten, muziek, dansen, eten en drinken. De mensen dossen zich uit in groene kleding en alles staat in het teken van het klaverblad. Wil je deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Dan kun je je huis versieren met St Patricks Day versiering en er een gezellige avond van maken. Nodig vrienden, familie en buren uit en maak er een onvergetelijk feest van.

Ideeën voor een onvergetelijke St. Patrick’s Day

Als je zin hebt om een St Patricks Day feestje te geven dan mogen een aantal zaken op deze dag niet ontbreken. Hier valt bijvoorbeeld entertainment onder. Om de gasten zich niet te laten vervelen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een spelletjesavond te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een aantal rondes van jouw favoriete groepsspel waarbij degene die de meeste muntjes wint, een leuke hoofdprijs kan winnen. En wat betreft achtergrond muziek kun je natuurlijk Spotify afstruinen voor de leukste, feestelijke Ierse muziek. Of wat dacht je van een gezellige filmavond waarbij de ruimte versierd is met St. Patrick’s Day feestartikelen? Zet de tafel vol met lekkere snacks, popcorn en drankjes en de avond kan eigenlijk al niet meer stuk. Wil je echt voluit gaan? Dan zou je nog kunnen overwegen om een taart te bakken, waarbij de kleur groen en het klaverblad een hoofdrol spelen.

De leukste St.Patrick’s Day versiering haal je snel en voordelig bij Feestartikelen.be.