Let op! Op Hemelvaartsdag worden er geen bestellingen verzonden.
05 Dec 2023

Oud en Nieuw feesttips voor hapjes, drankjes, versieringen en meer

Het einde van het jaar nadert snel, en dat betekent tijd voor een spetterend oud en nieuw feest! Of je nu van plan bent om thuis te vieren met vrienden of een groter evenement organiseert, hier zijn tien tips om je feest onvergetelijk te maken.

1. Uitnodigingen en sfeer

Begin met het creëren van de juiste sfeer door feestelijke uitnodigingen te versturen. Denk aan digitale uitnodigingen met opvallende kleuren en een knallend design om je gasten in feeststemming te brengen. Een thema toevoegen aan je feest kan ook de algehele sfeer versterken. En voor unieke versieringen kun je een kijkje nemen bij Feestartikelen.be voor een breed scala aan feestbenodigdheden.

2. Hapjes en snacks

Maak je gasten blij met heerlijke hapjes en snacks. Ga voor een mix van hartige en zoete opties, zoals mini-quiches, bruschetta, kaasplankjes, groentespiesjes en fruit met een chocoladedip. Vergeet niet aan dieetvoorkeuren te denken; bied ook vegetarische, veganistische en glutenvrije opties aan.

3. Feestelijke drankjes

Een goede selectie aan drankjes is essentieel voor een geslaagd oud en nieuw feest. Naast champagne voor het toasten om middernacht, kun je een cocktailbar opzetten met een assortiment aan ingrediënten zodat je gasten hun eigen drankjes kunnen mixen. Natuurlijk geldt hier ook: geniet, maar drink met mate. Mocktails zijn trouwens geweldige optie voor degenen die geen alcohol drinken. Een mocktail is een alcoholvrije cocktail. Hij wordt bereid uit frisdranken, vruchtensappen, fruit, siropen en andere alcoholvrije ingrediënten.

4. Dresscode en accessoires

Geef je gasten een dresscode mee om het feest nog specialer te maken. Denk aan glamourous, black-tie, of juist iets creatiefs zoals glitter en glamour. Voorzie ook in accessoires, zoals feesthoedjes, confetti poppers of gekke brillen om de feestsfeer compleet te maken.

5. Muziek en entertainment

Een goed feest heeft goede muziek nodig! Stel een afspeellijst samen met een mix van nummers uit verschillende genres die passen bij de smaak van je gasten. Overweeg ook live entertainment, zoals een karaoke-set of huur een DJ in om de dansvloer te laten bruisen.

6. Feestelijke decoratie

Versier je feestlocatie met feestelijke decoraties om de feeststemming te versterken. Denk aan slingers, ballonnen, glittergordijnen en mooie tafeldecoraties. Feestartikelen.be heeft een breed assortiment aan unieke versieringen die je feest naar een hoger niveau tillen.

7. Kindvriendelijk vermaak

Als er kinderen op het feest zijn, zorg dan voor speciale activiteiten en entertainment voor hen. Een aparte ruimte met bordspellen, puzzels, kleurplaten of een filmhoek kan ervoor zorgen dat ze zich net zo goed vermaken als de volwassenen.

8. Countdown naar middernacht

Maak het moment van aftellen naar middernacht speciaal. Zorg voor een groot scherm of klok zodat iedereen de laatste seconden van het jaar kan zien. Vraag iedereen om samen af te tellen en het nieuwe jaar in te luiden met luid gejuich. Happy new year!

9. Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat je gasten veilig thuiskomen. Moedig het gebruik van taxi's, ride-sharing apps of het regelen van een designated driver aan. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor ieders veiligheid.

10. Bedank je gasten

Na het feest is het altijd leuk om je gasten te bedanken voor hun aanwezigheid. Stuur een bedankkaartje of een kort berichtje om je waardering te tonen voor hun gezelschap tijdens het feest.

Met deze tips kun je een onvergetelijk oud en nieuw feest organiseren dat nog lang in de herinnering van je gasten zal blijven hangen. Vergeet niet om van elk moment te genieten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen!

Heel veel plezier!