10 Feb 2022

2 Jaar verjaardag vieren? Zo doe je dat!

Hoera! Je kind wordt 2 jaar, een peuter. Geen idee hoe een 2 jaar verjaardag te vieren? Zo doe je dat! Met tips voor versiering van de locatie, leuke tips voor de gasten en cadeau tips voor de 2-jarige.

2 Jaar verjaardag vieren: van locatie tot uitnodigingen

Op het moment dat je kind 2 jaar oud wordt breekt er een nieuwe fase aan. Je kind is nu namelijk officieel een peuter. Je kind is nog te klein voor een kinderfeestje, maar de dag zomaar voorbij laten gaan hoeft natuurlijk niet. Veel ouders kiezen voor een feestje met familie en eventueel goede vrienden. Afhankelijk van het aantal gasten kies je een locatie. Dat kan je eigen huiskamer, de achtertuin of een echte feestzaal zijn. Heb je de perfecte locatie gevonden, dan is het tijd om de 2 jaar versiering te kiezen. Je kunt voor een bepaald thema of kleur kiezen of je gaat lekker los met verschillende 2 jaar decoraties. Vergeet vooral niet om bijpassende uitnodigingen te bestellen, zodat je gasten op de hoogte zijn van het aankomende feestje. Mocht je voor een themafeest kiezen, geef dit dan aan op de kaart, zodat je gasten hiermee rekening kunnen houden.

 

Tweede verjaardag vieren tips

Een kind van 2 jaar is nog heel klein. Een (groot) feest kan al snel vermoeiend zijn, waardoor je kleine overprikkeld wordt. Houdt bij het organiseren rekening met het middagslaapje van je kind. Plan het feest bij voorkeur direct na het middagdutje in. Mocht dit qua logistiek niet haalbaar zijn, zorg er dan in elk geval voor dat je een reisbedje of iets achter de hand hebt waar je kind tot rust kan komen of kan slapen. Komen er meer kinderen op het feestje? Bijvoorbeeld neefjes en nichtjes? Zorg dan voor voldoende vermaak. Dat kan variëren van knutselspullen waarmee de kinderen zich bezig kunnen houden, al dan niet onder toezicht van een volwassene, tot leuk buitenspeelgoed. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je ook een tafel met spelletjes en speelgoed neerzetten, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Voor de volwassenen is het vaak voldoende om wat tafeltjes en stoeltjes neer te zetten al dan niet met wat (kinder) muziek op de achtergrond. Vergeet niet aan het einde van het feestje aan elk kind een kleinigheid mee te geven. Leuk is bijvoorbeeld weggeef speelgoed van Bing.

 

Cadeautips voor de 2e verjaardag

Vanaf het moment dat je kind 2 jaar wordt gaat de ontwikkeling heel snel. De wereld van je kind wordt steeds groter en daar kun je op de tweede verjaardag goed op inspelen. Bijvoorbeeld door het samenstellen van een leuke cadeau lijst. Hierdoor weten de gasten precies wat je kind leuk vindt of kan gebruiken. Cadeau tips voor je kind op deze leeftijd zijn onder andere: leuke puzzels, stiften, een loopfietsje en bijvoorbeeld speelgoed om mee te bouwen. Ook speelgoed als auto’s en poppen vallen altijd wel in de smaak.

Feestartikelen.be heeft alles in huis om de 2de verjaardag van je kind onvergetelijk te maken!